Kariyer ve Yurtdışı Danışmanlığı Eğitimi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünce öğrencilerimizi yurt dışı eğitim ve staj konusunda bilgilenmeleri amacıyla “Kariyer ve Yurtdışı Danışmanlığı” eğitimi düzenlendi. 


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonu’nda düzenlenen ve yurt dışına öğrenci gönderimi sağlayan bir firma sahibi Ceyhun İzgi’nin konuşmacı olarak katıldığı eğitim programına Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Aksu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Programın açış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, “Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın destekleriyle yurt dışı uluslararası alanında önemli adımlar attığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Diğer taraftan da üniversitemizde özellikle akademik personelimize yönelik yabancı dil eğitimini sadece İngilizce değil Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça gibi farklı dillerde geçen yıl kurslar düzenlemiştik. Üniversitemizin hem öğrenci hem de akademisyen düzeyinde yabancı dil seviyesini daha da artırmak istiyoruz. Biliyorsunuz, özellikle Erasmus kapsamında K103 kapsamında Avrupa ülkelerine, hem de 2018 yılında K107 ile birlikte Avrupa dışındaki ülkelere de staj olarak sizleri gönderiyoruz.” dedi.

Yurt dışında eğitim alan öğrencilerin tecrübelerinin aktarıldığı kısa filmin izlenmesinin ardından eğitim hayatı ve yurt dışına öğrenci gönderimi, öğrencilerin yurt dışında eğitim alırken konaklamaları ve iş bulmaları hakkında bilgiler veren Ceyhan İnci, Sivas’ın kendisi için çok önemli olduğunu, bunun nedeninin İngiltere’de eğitim almasında en büyük desteği Muhsin Yazıcıoğlu’nun verdiğini ifade ederek, “Aslen Bursa doğumluyum. Eğitim hayatımı İngiltere’nin Manchester ilinde tamamladım. Sivas’a çok önem veriyorum. Beni İngiltere’ye gönderen, okutan yetiştiren bir Sivaslı. Sponsorum rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu. Onun için Sivas’a büyük önem veriyorum.” diye konuştu. 

YÖK bursu ile yurtdışı eğitimlerinden yararlanmış ve doktorasını İngiltere’de tamamlayan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci de tecrübelerini öğrencilere aktararak, “Azmin elinden bir şey kurtulmaz. İnsan ideallerinin peşinden koşması gerekiyor. İngiltere’de, Almanya’da yüksek lisans yapan çok arkadaşımız var. Birçoğu da bir yerlerde çalışıyor. Bu şekilde okuyorlar, bazıları yarı zamanlı çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Soru ve cevapların ardından Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu tarafından Ceyhan İnci’ye teşekkür belgesi verilmesi ile program sona erdi.
 



Haber Tarihi : 28.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER