198 Kişilik Kontenjana 842 Başvuru

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü ve doktora öğrenci alımı için 842 aday başvurdu.

30 Doktora, 116 Tezli Yüksek Lisans ve 30 Tezsiz Yüksek Lisans programına yapılacak alımlar için adaylar yazılı sınavda ter döktüler.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, “Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1982 yılında kurulmuş, 38 yıllık köklü bir enstitü. Enstitümüzde 42 tane yüksek lisans ve doktora programımız var. Bu programların ikisi disiplinler arası. 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde toplam 198 kontenjan ile ilana çıktık. Bu kontenjanlara yoğun ilgi oldu ve 842 öğrenci başvuru yaptı.” dedi.

Geçtiğimiz yılda da başvuruların yüksek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat şunları söyledi: “Geçen yıl kontenjan sayımız fazla olmasına rağmen 583 başvuru yapıldı. Bu da demek oluyor ki geçtiğimiz yıllara nazaran gözle görülür bir artış söz konusu. Covid-19 salgınından ötürü hijyen ve sosyal mesafe kuranlarına uygun bir şekilde sınavlarımızı gerçekleştirdik. Öğrenciler binalara HES kodları ile alındı. Ben şimdiden kazanan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Haber Tarihi : 07.10.2020