“Reklam, Ürün, Model ve Wedding Fotoğrafçılığında Yeni Dönem” Söyleşisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Kulübü tarafından “Reklam, Ürün, Model ve Wedding Fotoğrafçılığında Yeni Dönem” konulu söyleşi düzenlendi.

 

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe öğretim elemanları, konuk Mücahit Güney ve öğrenciler katıldı.

 

Mesleğe nasıl ve ne şekilde başladığını anlatarak sözlerine başlayan Mücahit Güney, ilk olarak ürün çekimlerinde dikkat edilmesi gerekenler, çekim esnasında ışığın ve makine değerlerinin nasıl olması gerektiği ve çekim ölçümleri hakkında bilgiler verdi.

 

Hayatın hemen hemen her alanında aktif medya kullanıcıları dâhil, birbirine paralel tüm mesleklerin fotoğraf makinesine ihtiyaç duyduğunu ve duymaya da devam edeceğini ifade eden Güney, yeni dönem fotoğrafçılığında olmazsa olmazların başında güncelliği yakalamanın olduğuna dikkat çekti.

 

“Model fotoğrafçılığında mekândan ziyade model ön planda olmalıdır.” diyen Güney, ”Mekân sadece arka plandır. Eğer model üstünde bir kıyafet seçecekseniz model ve kıyafet ön planda olmalıdır.” dedi.

 

Kullanılan ekipmanların maliyetli ürünler olduğuna dikkat çeken Güney, “Bu işi hakkıyla yapacaksanız kazancınızın büyük kısmını reklam ve ekipmana yatırmanız gerekir. Ancak iyi ekipman en iyi işi çıkarır diye bir durum yok, iyi görmeniz kaliteli ve güzel işler çıkarmanızı sağlar.” ifadelerine yer verdi.

 

Güney daha sonra yeni dönem düğün çekim teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Güney konferansın ardından fakültenin stüdyosunda öğrencilere uygulamalı fotoğraf eğitimi verdi.



Haber Tarihi : 13.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER