Engelli Araç Park Yeri Yapıldı

Üniversitemiz, engelli öğrenci ve personelinin yaşadığı sıkıntıları gidermek için yoğun çaba sarf etmektedir. Engelli bireylerimize sahip çıkmak hem insani görevimiz olup hem de sorumluluklarının bilincinde olan Üniversitemiz için kurumsal bir zorunluluktur. Bu amaçla kurulan açılan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL), engelli personelimizin gidiş-gelişlerinde yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla araç tahsis edilmesi, Üniversitemiz Hastanesinde ve Diş Hekimliği Fakültemizde uygulamaya koyulan “Engelli Rehberi” hizmeti Üniversitemizin yaptığı çalışmalar arasında yer alıyor.

Üniversitemiz, engelliler için yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Yeni Rektörlük binasının önünde yapılan park yerinde Engelli Park Yeri tahsis edildi. Böylece Rektörlüğümüze gelen engelli misafirlerimiz park yeri sıkıntısı yaşamadan araçlarını kendilerine ayrılan yere bırakabilecekler.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Danışmanımız ve CENGEL sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, Üniversitemizin ilklere imza atmaya devam ettiğini belirterek, “ Üniversitemizde, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) kuruldu. Amacımız engelli vatandaşlarımızın engelsiz yaşayabilmeleri için seferber olmak, onlara yardımcı olmak. Bu bağlamda çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle engelli personelimizin evlerinden alınıp evlerine götürülmelerini konusunda servis problemini hallettik. Engelli kardeşlerimizin arabalarını engelsiz bir biçimde park edebilmeleri için yeni Rektörlük binamızın önünde bu alanı tahsis ettik” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Toparlı, “Yeni Rektörlük binamızın önüne engelli kardeşlerimiz için otopark oluşturduk ve bir tabela ile bunu taçlandırdık. Bu uygulamayı yerleşkemizdeki bütün birimlerimizde yapacağız ve bu şekilde tabela asacağız. Amacımız; engellilere yardımcı olmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak. “Unutmayınız bir gün siz de engelli olabilirsiniz” sloganıyla yola çıktık ve bu tür kolaylıkları sağlamaya devam edeceğiz. Bizlere her konuda olduğu gibi bu konuda da yardımcı olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ediyoruz. O ve ekibi her zaman engellilerin yanında. Engelli kardeşlerimiz merak etmesinler, biz her zaman onlara engel değil destek olacağız.” dedi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

 

www.youtube.com/watch  SRT

 

 



Haber Tarihi : 10.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER