Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

 

Özgürlük, tarafsızlık ve objektiflik ilkelerinden hareket ederek toplumun haber alma özgürlüğünü sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten basının varlığı demokratik toplumların güvencelerinden birisidir.

 
İleri demokrasilerde 4. güç olarak kabul edilen basın; kamuoyunun bilgilendirilmesi, insanlar arasında düşünce ve kanaat alışverişinin sağlanması için köprü vazifesi görmesi açısından önemli bir yere sahiptir. 
 
1832 yılında telgrafın icat edilmesiyle ulaşıma dayalı iletişimden iletime dayalı iletişime geçen insanoğlu kitle iletişim araçlarında atılımlar gerçekleştirmiştir. İçinde yaşadığımız enformasyon çağında, teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basının toplum üzerindeki etkisi her geçen gün artmaktadır. Bundan dolayı Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında; eğitim, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında yürüttüğü çalışmaların nihayete ermesinde basının aldığı rol hayatidir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.
 
Prof. Dr. Alim Yıldız - Rektör
 



Haber Tarihi : 23.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER