Rektörümüzün Kurban Bayramı Mesajı

 

Bayramlar, kardeşlik şuurunu yenilediğimiz, sevgi ve dayanışmayı pekiştirdiğimiz en önemli günlerdendir.

 

Gönüllerin bir olduğu, ebedî kardeşliğimizi, tekbirler ve tebriklerle yeniden ihya ettiğimiz iyiliğin vücut bulmuş hâlidir bayramlar. Kurban ibadeti, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmek demektir.

 

İsmail’in teslimiyeti, İbrahim’in sadakati bugün de temsil edilir. Bir olmanın, birlikte olmanın, verdiği sözde durmanın, Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “dosdoğru olmanın” sembolize edildiği bugünde yoksulların hanelerini ve gönüllerini sevince gark etmeliyiz. Çünkü bayramın asıl anlamı paylaşmaktır.

 

Bugünler, aynı zamanda hac ibadetinin yerine getirildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat Meydanı’nda, dualarla, kardeşlik manzarasını en güzel şekilde sergilediği günlerdir.

 

Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbî duygularımla tebrik ediyor; bayramın, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz, şehrimiz, ülkemiz, tüm

 

İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

 

Not: Rektörlüğümüzce bayramlaşma, 5 Eylül 2017 Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında Rektörlük Makamı’nda gerçekleştirilecektir.

 

Katılmak isteyen tüm personelimize ve halkımıza duyurulur.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/5ep2qAnQVV0     SRT



Haber Tarihi : 29.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER