Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Eğitim Altyapısını İyileştirme Projesi Kabul Edildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu’nun sınıf, laboratuvar, atölye, makine teçhizat ve eğitim materyalleri gibi fiziki altyapısının ve insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan “Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Eğitim Altyapısını İyileştirme Projesi” Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Mesleki Eğitim Proje Teklif Çağrısı kapsamında kabul edildi.

 

Ülkemizin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ile mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve eğitim altyapısının geliştirilmesi bakımından büyük öneme haiz proje ile Divriği Meslek Yüksekokulu’nun laboratuvarları geliştirilerek mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Böylelikle öğrencilere mesleki alanlarında önce teorik sonrasında ise pratik bilgiler kazandırılması hedeflenmekte.

 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından projenin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sebahattin Kartal, “Bu projenin geçmesinde bizlere destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a, Üniversitemiz Proje Destek Ofisi’ne çok teşekkür ederim. Bu proje ile Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulumuzun eğitim altyapısı daha nitelikli bir hâle getirilerek öğrencilerimiz bilgi, birikim ve tecrübelerini daha üst seviyeye çıkaracaklar.” dedi.

 

18 ay sürmesi planlanan proje Sivas İş Geliştirme Merkezi Teknoloji (İŞGEM) ve Girişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi iş birliğinde yürütülecek.

 

Proje ile TCDD Taşımacılık, demiryolu ekipmanları üreten firmalar, özel demiryolu taşımacılığı yapan firmalar, madencilik sektörü, elektrik ve elektronik sektörü, öğrenci aileleri, Divriği halkına fayda sağlanacak.



Haber Tarihi : 03.02.2020

AYLARA GÖRE HABERLER