Üniversitemizde Yapılan CÜYÖS Sınavına Büyük İlgi

Üniversitemiz Uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışındaki tanıtım fuarlarına katılım, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan tanıtım faaliyetleri neticesinde yabancı öğrenci sayısında 2018-2019 öğretim yılında ciddi artışlar beklenmekle birlikte üniversite adaylarının dikkatleri de Üniversitemiz üzerine yoğunlaştı.

2018-2019 öğretim yılında Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenci adayları için yapılan Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı’na rekor başvuru yapıldı. 

Üniversitemizde düzenlenen Yabancı Öğrenci Sınavına İngiltere, İsviçre, Çin, Fransa, Tayland, Endonezya, Yemen ve Rusya gibi 63 farklı ülkeden 2731 öğrenci sınava girdi.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün Üniversitemizde beş binada yapılan sınava 2731 öğrenci katıldı. Yabancı Öğrenci Sınavı’na Suriye, Irak. İran, Kazakistan, Kırgızistan, Almanya, Hollanda, Tayland, Büyük Britanya gibi değişik ülkelerden öğrenciler giriyor. Daha önce CÜYÖS’e müracaat eden öğrenci sayımız 1200 civarındaydı ama sınava giren öğrenci sayısı 600 kadardı. Bu sene yapılan sınava 2731 kişini sınava girmesi gerçekten Üniversitemiz için sevindirici oldu. İnşallah Üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığı noktasında bu çalışmalarımızı geliştireceğiz. Sınava giren öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Sınava giren yabancı öğrenciler Sivas’a ilk defa geldiklerini, internetten ve sosyal medyadan yaptıkları araştırmalar ile kendilerine ayrılan kontenjanın fazla olmasından dolayı Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde okumaya karar verdiklerini ifade ettiler.
 



Haber Tarihi : 06.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER