Üniversitemizin Çehresi Değişiyor

Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın aralıksız çalışmaları neticesinde yerleşkede çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yapılan bilimsel çalışmalar, düzenlenen sempozyumlar, konferanslar, paneller ve eğitimin kalitesinin yükselmesi için yürütülen faaliyetlerle birlikte yerleşkemizin fiziki şartlarının da iyileştirilmesi için sürdürülen çalışmalar bitmek üzere.

Ana nizamiyeden başlayıp Diş Hekimliği Fakültesi kavşağına kadar uzana yol tamamen bitti. 4 şeritli yolun kaldırım çalışmaları da bitmek üzere. LYS, Açık öğretim sınavları, DGS gibi yoğunluğun fazla olduğu zamanları da göz önünde bulunduran Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız çalışmaların bitmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

“Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında, Sağlık Bakanlığı’ndan temin edilen bisikletlerin Üniversitemiz ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan protokolle teslim alındığını anlatan Rektörümüz, “Bisiklet yolu da yakın zamanda bitecek ve yerleşkenin muhtelif yerlerinde bisiklet park alanları olacak.” dedi. Böylece öğrencilerimizin yerleşke için güvenli bir şekilde istedikleri yerlere bisikletlerle gideceklerinin altını çizdi.

Diğer çalışmalarla ilgili de açıklama yapan Rektörümüz, saat kulesinin de bitmek üzere olduğunun müjdesini verdi.

Cumhuriyet Spor Salonu ve Daire Başkanlıklarının olduğu kavşakta yer alan saat kulesi yerleşkemizin tam orta kısmında yer alıyor. Gidiş ve gelişlerde her yerden görülen saat kulesi Selçuklu mimarisi örnek alınarak yapıldı.

Yol çalışmalarının bitmesiyle birlikte sinyalizasyon çalışmalarının da tamamlanma aşamasına geldiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, güvenli sürüş için gereken hassasiyeti gösterdiklerini söyledi. Trafik lambalarının güneş ışığı ile çalıştığı vurgulayan Rektörümüz bu sayede kesintisiz hizmet verileceğini ifade etti. Rektörümüz Yıldız, “Trafik ışıklarıyla birlikte aydınlatma direkleri dikilmeye başladı, bu sayede yerleşkemizin daha güvenli ve aydınlık bir yerleşke olacak.” diye vurguladı.

Yönlendirme levhalarının asıldığını söyleyen Rektörümüz, Türkiye’nin en büyük yerleşkeleri arasında ilk beşte yer alan yerleşkemizin daha da güzelleşeceğini ifade etti.

 

 

 

 



Haber Tarihi : 23.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER