Şehitlerimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Hakkâri’de şehit edilen Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya’nın cenaze namazına katıldı.


Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkiinde 31 Temmuz 2018 Salı günü meydana gelen olayda üs bölgesinde görevli Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı eşi Nurcan Karakaya (25) ve yanındaki 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya ziyaretten dönerken içinde bulundukları otomobilin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak etmiş ve Nurcan Karakaya ile oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya şehit olmuştu.


Şarkışla’da düzenlenen cenaze törenine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, şehidin eşi Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Valimiz Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, il ve ilçe protokolü ile il içinden ve il dışından binlerce kişi katıldı.


Şarkışla Kaymakamlığı önünde İl Müftü Vekili Hüseyin Karayaka’nın kıldırdığı cenaze namazından sonra yapılan duanın ardından konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin son terörist kalana kadar devam edeceğini belirterek, “Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize öbür tarafta Bedirhan Mustafa yavrumuza, bu iki şehidimize öncelikle Rabbimizden rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Hakk’ın yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz. Yerleri belli. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Böyle yüce bir makama uğurluyoruz, ancak bir gerçeği sizlerin şahsında tüm milletimize, tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katilli olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bunları peşini bırakmak yok. Bizim askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve güvenlik korucularımız ile bu mücadeleyi devam ettiriyoruz.” dedi.


Yapılan konuşmanın ardından tekbirler ve dualar eşliğinde şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandılar.

 

Şüheda gövdesi bir baksana, dağlar, taşlar...

O rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,

Yaralanmış tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.



Haber Tarihi : 01.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER