Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) 3 Aralıkta Engellileri Yalnız Bırakmadı

 Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Psikososyal ve Yasal Boyutları ile Engelli Yaşam” konulu bir panel düzenledi.

 
Panele Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, Özel Sivas Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halil Öztekin ve kurum personeli, engelli bireyler ve aileleri, öğrenciler katıldı.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel’in başkanlığını yaptığı panelde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş “Engelliliğin Birey ve Aile Üzerindeki Etkileri” Sivas Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sosyal Hizmet Uzmanı Bahattin Karaoğlan, “Engelli Bireylere Sunulan Sosyal Hizmetler”, Sivas Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Avukat Serhat Albayrak, “Engelli Birey ve Ailesinin Yasal Hakları” konusunda katılımcılara güncel ve aydınlatıcı bilgiler verdiler.
 
Yoğun ilgi gören programda engelli bireyler ve yakınları da yaşadıkları güçlükleri, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.



Haber Tarihi : 03.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER