UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısı İlimizde Yapıldı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısı İlimizde yapıldı.

Çalıştaya Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Taşkın, UNESCO Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Mimarlık Fakültemizin Dekan Vekili, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Doğa Bilimleri Komitesi Jeolojik Miras ve Jeoparklar Grubu Başkanı Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem ve çok sayıda UNESCO üst düzey yöneticileri katıldı.

Program hakkında bilgi veren Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem, “Bu çalıştay UNESCO yönetim kurulu üyelerinin ve ilimiz üst düzey protokolünün katıldığı bir yönetim kurulu toplantısıyla başlamıştır. Eğitim, bilim, kültür ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlar, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirilmiştir. Bu faaliyetlere katkı ve katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Eğitimin yaygınlaştırılması, kültürün korunması ve yaygınlaştırılması, bilgi ve bilimin desteklenmesi konularında UNESCO idealleri doğrultusunda çalışmalar yapacağız. UNESCO ile ilgili iş ve konularda toplumda farkındalık oluşturmak, hükümete danışmanlık etmek ve UNESCO merkeziyle işbirliğini sağlamak ve UNESCO süreçlerini etkin bir şekilde takip ederek süreçler ve sonuçlar hakkında kamuoyunu ve hükûmeti bilgilendirmek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun temel görevidir.

Programa başkanlık yapan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta bu toplantının yapılmasından dolayı teşekkür ediyorum. UNESCO'nun ilkeleri, insanlığın ilkeleri; aklınıza ne gelirse gelsin insanlığın ürettiği değerlerin de bugünden yarına aktarılması konusu UNESCO'nun asli fonksiyonudur. O fonksiyonu aktarabilmek lazım, bunu aktarabilmek için de UNESCO ne yapar bunun bilinmesi lazım." ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 29.10.2017

AYLARA GÖRE HABERLER