Rektörümüz, 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma Programı Etkinliklerine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara katıldı.


18 Mart Şehitler Günü Anma Programı kapsamında ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Eşi Emine Yıldız, Şehit Piyade Çavuş Ali Rıza Yılmazsoy’un annesi Saire Yılmazsoy’u evinde ziyaret ettiler.

Her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız,“ Şehit olan evlatlarınız vatanımızın bölünmez bütünlüğünü müdafaa etmek için gözlerini kırpmadan şehadet şerbeti içtiler. Şehit olurken de bizlere emanet olarak ailelerini bıraktılar. Biz de bu emanetlere her zaman sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Sivas Gar’ı önünde başlayan yürüyüşe üniversite personelimiz, öğrencilerimiz ile birlikte katılan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, kortej eşliğinde İnönü Caddesi üzerinden Tarihî Kent Meydanı’na yapılan yürüyüş programına katıldı.

Rektörümüz Şehitlik Ziyaretinde Bulundu

Yukarı Tekke’de bulunan Garnizon ve Polis Şehitliği ziyaret programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, şehitlerimizin mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretinde Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, şehitlerimizin aziz hatıralarına her zaman sahip çıktığımızı belirterek, “Vatanımız uğruna şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerinin onuruna verilen yemeğe de şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri ile katılan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, son olarak Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.
 



Haber Tarihi : 19.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER