TSYD Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Elele

 Türkiye Spor Yazarları Derneği Sivas Şubesi ile Üniversitemiz ortak bir çalışmaya imza attı.


TSYD Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ı makamında ziyaret ederek Üniversitemiz ile TSYD ortaklığında yapılması planlanan sportif, sosyal ve kültürel amaçlı çalışmaları görüştüler.

 

Ziyarette üniversite yerleşkesi içerisinde TSYD ile Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu iş birliği içerisinde yapılacak olan organizasyonlarla ilgili ortak çalışma kararı aldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 60 bine yakın öğrenciye hitap eden Üniversitemizin her dalda olduğu gibi sportif açıdan da tanıtılması ve BESYO bünyesinde spora yönelik çalışmaların yapılması amacıyla TSYD'nin vereceği desteğe teşekkür ettiğini ifade ederek, “Spor tesislerimiz çok fazla ama aktif olarak kullanamıyoruz. Hemen hemen sporun bütün alanlarında tesislerimiz var. Mihmandar otelimiz ile ilgili şöyle bir düşüncemiz var. Süper Lig takımları ile bir anlaşma yapalım. ‘Bizim otelimizi, havuzumuzu ve spor sahamızı kullansınlar’ şeklinde bir çalışma da yapacağız. Hatta Mihmandar Otel’in bulunduğu ormanlık alanda yürüyüş yolları projemiz var. Üniversitemiz içesinde geçen yıl başladığımız saha projemiz bitti ve devreye girdi. Hep şunu istiyordum; öğrenciler fakülteden çıktıklarında oynayabilecekleri bir alan olsun. Bu sene üçünü gerçekleştirdik. Duruma bakacağız. Talep olursa gelecek yıl bir tane daha yaparız. ”dedi.

 

 

TSYD Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yapılacak olan sportif faaliyetlerde TSYD olarak her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

 

Çağlayan, TSYD üyelerine yönelik Üniversitemiz yerleşkesi içerisinde bulunan Mihmandar Oteli, sportif, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerden TSYD mensuplarının indirimli bir şekilde yararlanması ve daha da önemlisi TSYD adına bir yer tahsisi konusunda yardım ve desteklerini esirgemeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'a teşekkür etti ve günün anısına plaket takdiminde bulundu.

 



Haber Tarihi : 05.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER