Eğitim Fakültesinde 15 Temmuz Vefa ve Yardımseverliğin Buluşması

Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından “15 Temmuz Vefa ve Yardımseverliğin Buluşması' 'konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Eğim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Taner Çiftçi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Sivas İl Müdürü Harun Tan, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda konuşan 15 Temmuz Gazisi Musa Akkoç, 15 Temmuz’da Genelkurmay’da nasıl acımasızca vurulduğunu ve o anda tam umudunu yitirmişken karanlıktan bir sesin “Korkma, seni kurtaracağım” dediğini ve bu sesin Sivaslı bir yiğit olduğunu anlattı.

15 Temmuz Gazisi Gökmen Bingöl ise, “TRT binasındaki işgalci albayın yaşlı bir teyzeye tekme attığını görünce dayanamayıp darbeci albaya kafa atıp albayla yere düştüklerini ve ondan sonra albayın yanındaki askerlerin dipçiklerinden bayıldığını ve askerlerin öldü diye bıraktıklarını, gözlerini açtığında hastanede olduğunu anlattı.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber Tarihi : 31.12.2018