22 Bölüm İlk Öğrencilerine Kavuşuyor

1974 yılında kurulan Üniversitemizin bazı bölümlerine ilk defa öğrenci alınacak.

Yönetimimizin yaptığı çalışma ile Üniversitemiz, 2018 ÖSYS tercihleri ile 22 bölüme ilk defa öğrenci alacak.

2018-2019 ÖSYS tercih kılavuzunda ilk defa Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği (15), Metalürji ve Malzeme Mühendisliği (15), Fen Fakültesi Fizik (20), İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (15), İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (N.Ö + İ.Ö) 120, İmranlı MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik (50), Cumhuriyet MYO Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği (40), Aşçılık, Çocuk Gelişimi (60), Sağlık Turizmi (60), Sosyal Güvenlik İ.Ö. (60), Hafik Kamer Örnek MYO Emlak ve Emlak Yönetimi (40), Çocuk Gelişimi (60), Gürün MYO Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik (40), Yerel Yönetimler (60), Yıldızeli MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (60), Çocuk Gelişimi (40), Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (40), Suşehri Timur Karabal MYO Yerel Yönetimler (30), Koyulhisar MYO Posta Hizmetleri (40) bölüm ve programlar yer alacak olup ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik (30) bölümü de özel yetenek sınavı ile ilk defa öğrenci alacaktır.

Yeni açılan bölümler hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “1974’te kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 44 yıllık bir tecrübeye sahip. Üniversitemizdeki tüm bölümlerimize öğrenci gelmesini arzu ediyoruz. ÖSYM ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ara eleman ihtiyacının karşılanması için Meslek Yüksekokullarımızda öğrencilerin tercih edebilecekleri ve mezun olan öğrencilerin de mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabilecekleri yeni bölümler açtık. Bu yıl 22 ayrı bölüme ilk defa öğrenci alacağız. Üniversitemiz sosyal alanlar, yurtlar açısından öğrencilerin tercih edebilecekleri bir üniversite. Üniversitemizden mezun olduktan sonra da öğrencilerin rahatlıkla iş bulabileceklerini düşünüyoruz, buna göre de çalışmalar yapıyoruz. Bütün öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 30.07.2018