5. Kitap Günleri'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas İl Özel İdaresi, Millî Eğitim Müdürlüğünce geleneksel hâle getirilen Kitap Günleri’nin beşincisi Tarihî Kent Meydanı’nda açıldı.
 
Açılışa Vali Davut Gül, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Kültür Müdürü Kadir Pürlü, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Hakan Yekbaş ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılışta konuşan Vali Gül, Milletvekili Bilgin ve Belediye Başkan Vekili Karaca; Kitap Günleri’nin Sivas için öneminden bahsederek hayırlı olmasını temennisini illetiler ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ise konuşmasında Kitap Günleri’nin her yıl gelişerek devam ettiğini ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Dinimiz ‘Oku’ emriyle başlar. Bundan dolayıdır ki kitap bizim için önemlidir. Eğer tarihe bir not düşeceksek bu, yazıyla ve kitapla olur. Beş yıl önce başlayan Kitap Günleri’nin amacına ulaştığını gösteriyor. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Okurlarla yazarları ve şairleri bir araya getiren bir etkinlik. İnşallah bu, yıllarca devam eder. 5.’si değil de 50.’sini birileri görür diye düşünüyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
 
-Üniversitemiz Standına Yoğun İlgi-
 
Konuşmaların ardından Kitap Günleri’nin açılışı, programa katılan il protokolü tarafından gerçekleştirildi. Kitap Günleri’nde il protokolü ve vatandaşlar Üniversitemiz standına yoğun ilgi gösterdi.
 
Daha sonra Kitap Günleri’nde bulunan yayınevlerine ait stantları gezen Vali Gül ve beraberindekiler Üniversitemizin standını ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Toparlı’dan bilgi aldılar.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Toparlı ayrıca Vali Gül ve il protokolüne kendileri tarafından kaleme alınan çeşitli kitaplar hediye ettiler.



Haber Tarihi : 29.08.2016

AYLARA GÖRE HABERLER