Kardeş Okul Projesi Çataloluk Köyü İlkokulu’nda Başladı

Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK ) tarafından yürütülen Kardeş Okul Projesini Çataloluk Köyü İlkokulu’ndan başladı.


Proje kapsamında kulüp üyeleri okul kütüphanesi oluşturmak amacı ile okula kitap hediye ettiler. Ayrıca hediye edilen kitapları kulüp üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler birlikte okudular. Kitap okuma etkinliğinin yanı sıra okul bahçesinde çocuklarla oyunlar oynadılar.

Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut yaptığı açıklamada, "Okulumuz bünyesinde bulunan Hemşirelik Kulübü köy okullarında Kardeş Okul Projesini başlattı. Okumak öğrenmektir, okumak bilmektir, bilmek ayrıcalıktır. Okuyan, okuyabilen, bilen kişiler olmaları dileğiyle okullarda kütüphane oluşturmak ve öğrencilerle birlikte güzel vakit geçirmek, onlarla oyunlar oynamak ve tanışmak amacı ile böyle bir girişimde bulunduk. Proje kapsamında başka okullara yapacağımız ziyaretlerle Kardeş Okul projemizi devam ettireceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Ercins, öğretim görevlileri ve Hemşirelik Kulübü üyeleri, Çatatoluk Köyü İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte uçurtma uçurup eğlendiler. 
 



Haber Tarihi : 02.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER