21 Mart DOWN Sendromu Farkındalık Günü Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Vakfı tarafından otizm ve farkındalık programı düzenlendi.

“21 Mart DOWN Sendromu Farkındalık Günü” münasebetiyle Üniversitemiz Vakfı tarafından otizmli öğrencilere kahvaltılı program düzenlendi.

Üniversitemiz Yıldız Kafe’de gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Alim, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Kahvaltı sonrası otizmli öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Program sonrası Üniversitemiz Vakfı tarafından Yıldızeli ilçesi Çağlayan ilk ve ortaöğretim okuluna laboratuvar malzemesi bağışlandı.

Konu hakkında bilgi veren Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Alim, “Benim dönemimde böyle bir laboratuvar yoktu; deney tüpü neye benziyor, mercek neye benziyor bilmiyordum. Bunlar o kadar güzel şeyler ki ben öyle zannediyorum öğrencilerimize çok faydalı olacak. O yaştaki çocukların öğrenmeye çok ihtiyacı var. Hayırlı olsun. Çocuklar bunlarla daha çok şey öğrenecekler, daha iyi yerlere geleceklerdir, ben bunlardan eminim.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan İlkokulu sosyal bilgiler öğretmeni Adem Yıkılgan ise yapılan yardıma çok teşekkür etti ve “bunlar çok büyük bir değer kazandırır öğrencilerimize. Okulumuz yeni. Birçok imkânımız var ama laboratuvarımız eksikti. Bunların da öğrencilerimize çok büyük katkısı olacak. Fen bilgileri adına biz de çok teşekkür ederiz.” dedi.

 

 HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch  SRT

 

 



Haber Tarihi : 21.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER