Fair Play Kervanı

Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen “Fair Play” ruhunu ülke genelinde yaygınlaşmasını amaçlayan “Fair Play Üniversiteler Kervanı Programı” kapsamında “Fair Play Kavramını ve Ruhu Paneli” ile  “Fair Play Karikatür Sergisi” Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
 
Serginin açılışını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Millî Olimpiyat Komitesi Duayen Üye ve Fair Play Komisyonu Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, Fair Play Komisyonu Üyesi Semra Demirer ile hemşerimiz Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül yaptı. 
 
Sergi açılışının ardından Kültür Merkezi Konferans Salonunda Fair Play kavramını ve ruhunu anlatan panel düzenlendi. Başkanlığını Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül’ün yaptığı panele, Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Üyeleri Doç. Dr. Bilge Donuk, Teoman Güray, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz, Semra Demirer, Sevim Güllü, güreşçiler Taha Akgül ve Cenk İldem panelist olarak katıldılar.
 
Panelin açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Taşkın, ‘’Az önce açtığımız sergiden şu ana kadar yaşadığım duyguyu anlatmakta güçlük çekiyorum. Sporun kardeşlik ve barış olduğunu her zaman telaffuz ediyoruz ve bunun üzerine ne kadar anlam yüklüyorsak yükleyelim, bunun ne kadar az olduğunun farkında olarak duygularımı ifade etmek istiyorum. Özellikle dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu süreçte sporun öneminin bir kez daha anlaşıldığını söylemek istiyorum. Bundan sonra dünya nereye giderse gitsin biz barış diyeceğiz, inadına spor diyeceğiz ve bunu yürüteceğiz.” dedi. 
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen konuşmasında: "BESYO Müdürlüğü döneminde bir öğrencisinin 2009-2010 sezonunda Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından davranış dalında 'ŞEREF DİPLOMASI' ödülüne layık görülmesinden dolayı Cumhuriyet Üniversitesi mensubu olarak gururluyum. Böyle bir etkinliğin  üniversitemizde yapılmasından dolayı da onur duyuyorum" diyerek Cumhuriyet Üniversitesi’nin Fair Play ruhuyla spora katkısının devam edeceğini söyledi ve programın başarılı geçmesini temenni etti. 
 
Daha sonra oturum başkanlığını Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül’ün yaptığı paneldeki konuşmacılarlar Fair Play’in tarihten dünyamıza, yaşamımızdan spora her alanda öneminden bahsettiler. Sporcular Taha Akgül ve Cenk İldem ise spor hayatı boyunca yaşadıkları anılar ve yaşadıkları Fair Play ruhundan kesitler sundular. 
 
Panel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taşkın, Prof. Dr. Çimen ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül tarafından konuşmacılara madalya takdimi ile son buldu. 
 



Haber Tarihi : 19.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER