“TradeMaster Kampüs Projesi” Birincisi Üniversitemiz

İş Yatırım AŞ Tarafından TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında düzenlenen TradeMaster Yatırım Ligi’ne katılan öğrencilerimiz yarışmada birinci oldular.

Yarışmaya katılan 23 üniversiteden toplam 638 öğrencinin oluşturdukları takımlar BİST 100 payları ve vadeli kontratlar üzerinden her hafta düzenli işlem yaparak mutlak getirilerini maksimize etmeyi hedeflediler. Takımlar 100.000 liralık sanal bakiye ile başladıkları yarışmada haftalık bazda ve bütün yarışma süresince portföylerinde sağlamış oldukları mutlak getiri ve işlem adetleri olmak üzere iki kritere göre planlandırıldılar. Yarışma sonundaki değerlendirme neticesinde birinciliği Üniversitemiz Yatırım Takımı elde etti. İkinciliği ve üçüncülüğü ise Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi takımları aldı.

İş Yatırım’ın, üniversite öğrencilerini finansal ürünlerle tanıştırmak ve yatırım yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği TradeMaster Kampüs Projesi kapsamında Üniversitemiz Proje Destek Ofisi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin eş güdümüyle ilgili fakültede finans laboratuvarının kuruluşu tamamlanmak üzeredir.

Henüz laboratuvar açılmamasına rağmen, üniversiteler arasında bu yıl sekizincisi düzenlenen portföy ödüllü yarışması TradeMaster Yatırım Ligi’ne katılan öğrencilerimiz birinci oldular.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinden Nihal Özdemir ve Alperen Çelik, yarışmaya ilk defa katılan Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek yıllardır yarışmada birinci olan güçlü rakiplerini elemiş ve 22 Aralık 2017 tarihinde İş Yatırım Genel Müdürlük binasında yapılacak ödül törenine katılmaya hak kazanmışlardır.

 



Haber Tarihi : 29.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER