Üniversitemiz Erasmus+ KA107 Projelerinde Birinci Sırada

Üniversitemiz, Erasmus+  KA107 projelerinde, Türkiye’de hibe alan üniversiteler arasında birçok üniversiteyi geride bırakarak birinci sırada yer aldı.


Dünya üniversiteleri arasında bilinirliğini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Üniversitemiz, bir büyük başarıya daha imza attı.

2018 yılında 7’inci sırada yer alan Üniversitemiz geçtiğimiz Cuma günü açıklanan sonuçlara göre Erasmus+  KA107 projelerinde Türkiye’de yer alan üniversiteler arasında ilk sırada yer aldı. İkinci sırayı Koç Üniversitesi alırken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ise üçüncü oldu. Üniversitemiz KA107 projesinden de 947 bin Euro hibe aldı.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu eşlik etti.

Prof. Dr. Aksu KA107 projesi hakkında basın mensuplarına bilgi vererek, “K107 projeleri ise 2016 yılından itibaren başladı. Avrupa ülkeleri dışındaki ülkeler ile yapılan öğrenci ve personel hareketliliği. Bunların içerisinde öğrenci stajları da mevcut. Akademik ve idari alanlarda çalışan personelimizi görüşmeler neticesinde yurt dışına gönderiyoruz ve bu ülkelerin çeşitli üniversitelerinden öğrenci ve personeli de üniversitemizde misafir ediyoruz.” diye konuştu.

Aksu son olarak şunları söyledi:
“Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın talimatlarıyla yurt dışından gelen personel ve öğrencileri havaalanından alarak Üniversitemize getiriyoruz. Üniversitemizde uygun fiyatlarda konaklama fırsatı sunuyoruz. Rektörümüz, Valimiz ve Belediyemiz ile birebir görüşmeler sağlayıp misafirlerimizi buradan en iyi şekilde uğurlayarak onların bizler hakkında memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz. Bunun meyvelerini de alıyoruz. Ben bu kapsamda Rektörümüz başta olmak üzere çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise konuşmasında, “Dış İlişkiler Birimimizde Erasmus, Mevlana ve Farabi Koordinatörlüklerimiz ayrıydı. Bu sene hepsini bir araya topladık. Erasmus’ta geçen yıl bütçe itibarıyla yedinci sıradaydık. Bu sen Erasmus KA107'de şu anda Türkiye’de birinci sıradayız. 947 bin Euro  hibe aldık. 25 farklı ülkeye hem hoca göndereceğiz hem öğrenci gönderebileceğiz hem de oradan bize öğrenci gelecek. ” diye belirtti. 
 
Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, başarılı sonucun alınmasında emeği geçen Erasmus Koordinatörlüğü çalışanlarını tebrik ederek, teşekkür belgesi takdim etti. 
 

 
 



Haber Tarihi : 29.08.2019

AYLARA GÖRE HABERLER