18. ÜNİP Toplantısına Katılan Katılımcılar Yerleşkemizi ve Şehrimizi Gezdi

Dönem Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yaptığı, 42 Üniversitenin üye olduğu 18. Üniversiteler Arası İş Birliği Programı (ÜNİP) toplantısına katılan rektörler, rektör yardımcıları ve ÜNİP temsilcileri Üniversitemiz yerleşkesini ve Sultanşehir Sivas’ı gezdiler.

 

Yerleşkemizde yapılan gezide; Teknokent, İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesinde faaliyet gösteren 15 Temmuz Diş Kliniği, hayırseverler tarafından yapılan çeşmeler ve saat kulesi, kütüphane, Baskı ve Grafik Merkezi ile yapım çalışmaları devam eden Üniversite giriş kapıları büyük ilgi ve beğeni topladı. Daha sonra katılımcılar İletişim Fakültemiz tarafından hazırlanan, ses ve müziği Güzel Sanatlar Fakültemizce düzenlenen Sultan Şehirden Portreler isimli kısa filmlerden Kadı Burhaneddin isimli filmi izlediler.

 

Geziye katılan heyet daha sonra Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı’nın rehberliğinde Sultanşehir Sivas’ımızın tarihî kent meydanı ile şehrimizde bulunan tarihî ve turistik alanlarını gezdiler.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, 18. Üniversiteler Arası İş Birliği Programı (ÜNİP) toplantısına katılan heyet üyelerinin onuruna akşam yemeği verdi.

 

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç akşam yemeği programında yaptığı konuşmasında, “Her şeyin ayrıntılı bir biçimde düşünüldüğü iki gün geçirdik. Hiç yalnızlık çekmedik. Gerek Rektör Hocamıza gerekse çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Ben de onlara dikkat ettim hepsi maşallah iyi yetişmişler. Kendi payıma ben de alacağımı aldım. Yani üniversite nasıl olunur, bu süreçler kolay olmuyor. Hepinize saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise, “Bu toplantı güzel bir vesile oldu. İnşallah bundan sonraki toplantılar benim açımdan daha verimli olur. Üniversitelerimiz arası iş birliğinin, ülkemizin ilim irfan hayatına sunabileceğimiz katkı adına hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Ev sahipliğinden dolayı başta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ülkemizin adına daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle hepinize teşekkür ederim.” dedi.



Haber Tarihi : 29.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER