Diş Hekimliği Fakültesi'nden Bir Örnek Davranış Daha

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan’ın girişimleriyle ilçelerdeki yatılı ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin diş taraması yapılıyor.

 Bu kapsamda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından oluşturulan bir sağlık ekibi tarafından taraması yapılan öğrencilerin tedavileri Sivas Valiliği ve kaymakamlıkların desteğiyle Diş Hekimliği Fakültesi 15 Temmuz Kliniği’nde daha kapsamlı bir şekilde yapılıyor.

 Diş Hekimliği Fakültesi Yönetimi Öğrencilerle Yakından İlgileniyor

 Uygulama ile tedavisi devam eden öğrencilerle yakından ilgilenilerek, diş muayenesi ve doktorundan korkan minik öğrencilerin diş muayenesi ve hekimi korkularının giderilmesi de amaçlanıyor. Muayenesi devam eden öğrencileri muayene sırasında yalnız bırakmayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Endodonti Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan ve Pedodonti Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ünal öğrencilerle sohbet ederek diş tedavisi korkularının giderilmesine yardımcı oluyorlar.

 Konuyla ilgili bir açıklama yapan Endodonti Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan, “Yatılı bölge okullarında okuyan öğrencilerimizi, bağlı oldukları ilçeler ve köylerinden kaymakamlarımızın da desteğiyle araçlarla alarak Diş Hekimliği Fakültemize getiriyor ve fakültemizde diş tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Bugün başlangıcını yaptığımız projemizin amacı; ücra yerlerde diş tedavisi olamayan yavrularımıza diş tedavisi imkânı sağlamaktır.

Bu projenin yürütülmesini asistan doktorlarımız ve gönüllü öğrencilerimizle beraber yapmaktayız. Diş tedavileri yapılan öğrencilerimiz, kaymakamlıkların kendine tahsis ettiği araçlarla, tekrar evlerine veya okullarına bırakıyoruz.” dedi.

 



Haber Tarihi : 11.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER