Yerleşkemiz Yerleşke Havuzuna Kavuşuyor

Üniversitemiz yerleşkesindeki bataklık ve sazlık alan Türkiye’nin en büyük yerleşke havuzuna dönüştürülüyor.

 

Öğrenci sayısı ve yüzölçümü ile Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Üniversitemiz, sıfır maliyetli proje ile yerleşke alanı içerisindeki bataklık ve sazlığı Türkiye’nin en büyük yerleşke havuzuna dönüştürüyor. Devlet Su İşleri (DSİ)’i tarafından yerleşke alanı içerisinde bulunan 18 bin 472 metrekare bataklık alanın temizleme çalışmaları sürüyor. Temizleme çalışmalarının ardından su toplayacak dev havuzun çevresinde mesire yerleri ve sosyal alanlar oluşturulacak.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof Dr. Alim Yıldız, “Maliyetsiz bir proje ile atıl bir arazi sosyal yaşantıya kazandırılacak. Yıllar önce burası gölet olarak planlanmış ancak kendi hâline terk edilerek kamışların yetiştiği, bataklık bir alana dönüşmüştü. Bir proje hazırlayarak DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’nden yardım istedik. DSİ tarafından şu anda göletin içerisi temizleniyor. Yine DSİ tarafından etrafı taşlarla çevrilecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra burayı Üniversitemizin hizmetine sunacağız. Yakın bir zamanda burası tamamlanmış olacak. Çevresinde de mesire alanları oluşturacağız. Tamamlandığında burası Üniversitemiz ve Sivasımız için güzel bir mesire alanı olacak. Bu eser bizim için neredeyse sıfır maliyette olacak. Üniversite olarak para harcamadan, devletimizin ilgili kurumları ile ikili ilişkiler ve bize verecekleri desteklerle tamamlanacak." dedi.

 

Millet Parkı Olacak

 

Rektörümüz Yıldız konuşmasının devamında, “Tamamlanıp hayata geçirilecek projede, öğrenci ve personelin yanı sıra vatandaşlarımız da istifade edebilecek. Üniversitemiz güzel, şehrimiz güzel. Üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli ve güzellikleri ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. İnşallah daha güzel işlerde yapacağız. Bütün bunları yapmamızın nedeni şu; Üniversitemiz 60 bin nüfusa sahip. Küçük bir il, büyük bir ilçe gibi. Öğrencilerimizin, çalışanlarımızın huzur içerisinde yaşayacakları bir alan olsun istiyoruz. Bunun da akademik başarıya katkı sağlayacağına inanıyoruz. Akademik başarı noktasında hocalarımız üzerine düşeni yapıyor. Ancak onların da dinlenebilecekleri alanların da olması lazımdır. Huzur içerisinde zaman geçirebilecekleri alanlar olması lazım. Bu alanları oluşturmak da bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 29.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER