Rektörümüz Akademik Teşvik’te Yüksek Puan Alan Öğretim Üyeleri İle Bir Araya Geldi

2018 yılında yapmış oldukları proje, araştırma, yayın, patent, atıf ve tebliğ gibi bilimsel çalışmaların baz alındığı akademik teşvik puanlama sistemine göre başarı gösteren ve en yüksek puanı alan öğretim elemanlarımızı Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Teşekkür Belgesi ile taltif etti.


Düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile akademik teşvikte yüksek puan alan akademisyenlerimiz katıldı.

Yerli ve millî üretimin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Üniversitemizde yapılan çalışmaları destekliyoruz ama yapılan çalışmaların ürüne dönüşmesi lazım. Ülkemizin içinden geçtiği durumdan dolayı yerli ve millî üretimi teşvik noktasında yapılan çalışmalar çok önemli. Yerli ve millî ürünleri yapacak olanlar da üniversiteler, bizler, yani akademisyenlerdir. Yapılan çalışmalar ürüne dönüşecek ki gelişelim, dışarıya olan bağımlılığımız azalsın. Bu amaçla bazı çalışmalar başlattık. Örneğin kanser çalışma grubu, elektrikli araç gibi. Şu an bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Kırım kongo kanamalı ateşi hastalığıyla ilgili yerli ve millî ilaç geliştirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Bizlerin buna benzer çalışmaları çoğaltmamız gerekir. Bu ve benzeri bilimsel çalışmalara tüm hocalarımızın destek vermesi gerekir. Bu çalışmalar sadece bir alanla olmuyor, disiplinler arası çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor. Yapılan bu güzel çalışmalar neticelerini verecektir, ben buna inanıyorum. Her fakültemizde çok kaliteli hocalarımız var. Hocalarımıza destek noktasında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

Programa katılan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadime Suata Alpaslan konuşmasında, “Tabii ben bu puanı alırken üniversitemin desteği hep arkamdaydı. Bu güzel imkânları bana sağlayan rektörlüğümüze ve hocalarıma çok çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Koray Aydın ise, “Burada olmaktan son derece mutluyum. Sayın Rektörümüze ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Programa geçen sene de katıldım bu senede katıldım. Bu tür programlar bizleri onure ediyor, daha çok çalışmamızı sağlıyor.” dedi.

Program, Rektörümüzün başarılı akademisyenlerimiz; Prof. Dr. Ali Aksu, Prof. Dr. Ayten Ateş, Prof. Dr. Fadime Suata Alpaslan, Prof. Dr. Fatma Gül Cirhinlioğlu, Prof. Dr. Hüdaverdi Bircan, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Mehmet Arslan, Prof. Dr. Mukadder Mollaoğlu, Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Yavuz Siliğ, Prof. Dr. Zehra Gölbaşı, Doç. Dr. Hasan Eleroğlu, Doç. Dr. Hatice Ulusoy, Doç. Dr. Koray Sayın, Doç. Dr. Nail Altunay, Doç. Dr. Necati Alp Erilli, Doç. Dr. Serdal Arslan, Doç. Dr. Serkan Akkoyun, Doç. Dr. Tolga Karaköy, Dr. Öğr. Üyesi Adem Babacan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Demirbaş, Dr. Öğr. Üyesi Ferda Alper Ay,  ve Dr. Öğr. Üyesi Feride Taşkın Yılmaz’ a Akademik Teşvik Belgelerini vermesiyle sona erdi.
 



Haber Tarihi : 14.02.2019

AYLARA GÖRE HABERLER