Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’dan TÜDEMSAŞ Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversite şehir iş birliği bağlarının daha da kuvvetlendirilmesi amacıyla kurum ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Bu kapsamda TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan’ı ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız çalışmaları hakkında Kılıçarslan’dan bilgiler aldı. Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşir, Sivas Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Tutar, Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş da hazır bulundular.

Ziyarette konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Son yıllarda, kapanma durumuna gelen bir yerin, şu an yeniden bir açılım yapıyor olması bizleri son derece mutlu etti. Şehir adına da güzel şeyler yapılıyor. Bizim de Üniversite olarak bu işlerde, örneğin ara eleman yetiştirmede yapacağımız işler varsa ona hazırız. Mesela fren sisteminin burada yapılması. Buraya herhâlde elemanlar lazım. Meslek Yüksekokullarımızda böyle bir bölüm açabiliriz. Yani size ara eleman temin edebilecek veya bu işte, millî trende görev alabilecek elemanlar yetiştirebiliriz. Üniversitemizin de böyle bir faydası olur.” dedi.

Rektörümüz Yıldız, “Hatırlarsanız, İstanbul’da iş adamlarıyla bir araya gelmiştik, siz hangi alanda eleman istiyorsunuz, onu bize söyleyin, biz de buna yönelik bir çalışma yapalım demiştik. Ama şu ana kadar dönen olmadı. Onların düşüncesi şuydu. Tamam, Sivas’a gidip yatırım yapalım ama bizler mühendis buluyoruz veya hiçbir şeyden anlamayan elemanlar buluyoruz, bize onlar değil de ara elemanlar lazım demişlerdi. Teknokent’te bizim üç tane ortağımız var, burada bir ortak da sizin olmanız gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda Teknokent’te güzel şeyler yapılıyor, inşallah sene sonunda bunun sonuçlarını göreceğiz. Arkadaşlar gittiler, birçok Teknokent’i gezdiler, neler yapılıyor, biz burada neler yapabiliriz? Orada teknoloji transfer ofisimiz açıldı, patent ofisi açıldı, şimdi yeni binamız bitmek üzere, birinci binamız doldu, ikinci binamıza da müracaat edenler var, orayı da faal hâle getirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Biz Üniversite olarak şehre hizmet etme gayreti içerisindeyiz diyen Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Şimdi Sivas dediğimizde akla iki tane marka akla geliyordu, şimdi üçüncü marka oluşacak. Yani Sivasspor birinci marka oldu son günlerde biliyorsunuz, Süper Lig’e yükselmesiyle birlikte. Cumhuriyet Üniversitesi zaten bir marka. Tüdemsaş da bir marka. İki markayı bir araya getirelim üç marka hizmet edelim Sivas’a.” dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ise konuşmasında, “Sayın Valimizin de Millî Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleriyle burada kaynak eğitim merkezinde eğitim veriyoruz. Çocuklara, profesyonel olmuş bir kuruluş gelip sınav yapıyor. Sınavda eğer başarılı olursa, sınavdan sonra uluslararası bir belge veriliyor. Çocuklar çıkınca o belge sayesinde otomatikman bize iş yapan firmalarda ciddi ücretle işe giriyorlar. Bizim asıl hedefimiz, tabii bu devlet politikası, Sivas’ın yük vagon merkezi olması. İşte burada Cumhuriyet Üniversitesi’nin ve Millî Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile birlikte ihtiyacımız olan işçi, ara eleman, iki yıllık meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu çocuklarımızı buralara yetiştirip çalıştırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan ve beraberindekiler fabrika içerisinde AR-GE Merkezini, Malzeme Daire Başkanlığına ait malzeme sahalarını, Robotlu Boji İmalat Hattıı, Vagon Üretim Fabrikasını, Kalite Kontrol Daire Başkanlığı Laboratuvarlarını, Kaynak Eğitim ve Teknolojileri Merkezini gezerek incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “TÜDEMSAŞ Sivasımız için Cumhuriyet Üniversitemiz ile birlikte yapılan en önemli fabrikalardan birisi. Bir zamanlar beş bin kişinin çalıştığı, dolayısıyla beş bin ailenin geçindiği bir yerdi. Daha sonraki dönemlerde TÜDEMSAŞ özelliğini kaybetmeye başlamış ama bugün gezdiğimizde gördük ki fabrika yeni şeyler üretiyor Türkiye’ye ve dünyaya örnek çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalarla birlikte TÜDEMSAŞ’ın tekrar bir yükselişe geçtiğini görüyoruz. Üniversite olarak TÜDEMSAŞ’ın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Sivasspor, Sivasımızın önemli bir markası, Süper Lig’e çıkmasıyla birlikte artık tekrar kendini gösterdi. Bu bizim için Sivas’a çok önemli değerler katacak. İkincisi Cumhuriyet Üniversitemiz, üçüncüsü TÜDEMSAŞ ve biz bu markaları bir araya getirip bir şeyler yapabilirsek şehrimizi hizmet açısından çok daha ileriye taşırız.” ifadelerini kullandı.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan ise son olarak, “Rektörümüzün bizleri ziyaretinden çok mutlu olduk. TÜDEMSAŞ ailesi ve 2200 kişilik Sivas’taki yük vagon ailesi olarak Hocamıza teşekkür ediyoruz. Bizleri şereflendirdi, biz her zaman Cumhuriyet Üniversitemizin yanındayız.” dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ziyaret ve Yeni Nesil Milli Yük Vagonu projesine katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Âlim Yıldız’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT 

 



Haber Tarihi : 18.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER