Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 4 Eylül Sivas Kongresi Mesajı

İşgal altındaki vatanı kurtarmak, bağımsızlık ve özgürlük ülküsü etrafında birleştirmek gayesiyle Gazi Mustafa Kemal başkanlığında gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin 101. yılı ülkemize ve Sivasımıza kutlu olsun. 

 

Sivas Kongresi, yedi düvelin saldırılarına karşı millî iradenin oluşmasında ve tam bağımsızlığa ulaşmamızda etkin rol oynamıştır. Sivas’ta alınan hayati kararlar, Türkiye'nin yolunu açarak Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rol oynamıştır. Bunun yanı sıra; Misak-ı Millî sınırlarının belirlenmesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasında ve İstiklal Mücadelemizin kazanılmasında da yol gösterici olmuştur.

 

101 sene önce, bağımsızlık aşkıyla yakılan meşale, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal’i 108 gün ağırlayan, Kurtuluş Savaşı’nda yanında olan Sivasımız; bugün de vatan, millet söz konusu olduğunda aynı dik duruş ve kararlılıkta olacaktır. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Sivas Kongresi’nin 101. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan hemşerilerimi en kalbî duygularımla selamlıyorum.

 

Prof. Dr. Alim Yıldız
           Rektör

 



Haber Tarihi : 01.09.2020

AYLARA GÖRE HABERLER