Çocuk İstismarı ve İhmali - Çocukların Bilmesi Gerekenler

Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından “Çocuk İstismarı ve İhmali - Çocukların Bilmesi Gerekenler” adlı konferans düzenledi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Eşi Emine Yıldız Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sivas İl Müdürü Harun Tan, Rektör Danışmanımız Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tülay Kars Fertelli,  öğretim elemanları ile çok sayıda çocuk katıldı.

 

Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tülay Kars Fertelli yaptığı açış konuşmasında, “Çocuklar, siz dünyanın en değerli canlılarısınız. Sizi korumak bizim, hepimizin görevimizdir. Özellikle istismar ve ihmalden korumak bu açıdan çok önemlidir. Korumamanın birinci, ikinci, üçüncü düzeyindeki bütün aşamalar çok önemli ama istismar ve ihmal olmadan önlemek yani birinci düzeydeki koruma en önemli aşamadır. Korumanın en önemli ve en etkili yoludur. Bu aşamada çocukların bilgilendirilmesi korumanın sağlanmasındaki en önemli faaliyetlerden biridir. Bu toplumsal sorunun sadece yasa ile veya sadece bazı kurum ve uzmanların çalışmasıyla önlenmesi ne yazık ki mümkün değildir. Her birimiz bir birey, bir insan, meslek grubu, bir anne-baba, bir vatandaş olarak aynı duyarlılığı göstererek bu sorunu önleyebiliriz. Biz kurum olarak bu inançla herkesin sorumluluk alabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla geçen sene çalışmalarımıza başladık. ‘Eğitimciler Ne Yapabilir’ panelinden sonra bu sene bu konferans ile devam ediyoruz. Çocuklar gelecektir ve biz gelecekte neyi görmek istiyorsak, çocuklarımıza bunu vermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görevli Psiklojik Danışmanlar Nuray Müge Çetindağ ve Şevket Şimşek, çocuk istismarı ve ihmali hakkında öğrencileri ve katılımcıları bilgilendirdiler.



Haber Tarihi : 05.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER