Şükran Bulut 9. Sergisini Ankara’da Açtı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Okt. Şükran Bulut tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Güzel Sanatlar Galerisi Kültür Müdürlüğü Hasan Rıza Sergi Salonu’nda resim sergisi açıldı.

Açılan sergide amaç "Karga/Crow " Güncel Sanat olarak Kavramsal Sanat'ın (conceptual art) arka planındaki düşünsel boyutu "Karga" kavramı üzerinden düşündürmekti.

Sergide Karga’nın mücadeleci, biriktirici, ailesine düşkün, tek eşli, ölümlerden ders çıkaran, araştırıcı, meraklı, basit alet yapabilen pek çok özelliğinin yansımaları ve karganın şamatacılığı, sürü hâlinde uçması da video sanatı ile sergi boyunca gösterildi.

Okt. Şükran Bulut’un dokuzuncusunu düzenlediği resim sergisinde görselliğe önem verilen ve yazılar ile videolarla desteklenen sergi güncel sanatın felsefesini ortaya koyarak sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Haber Tarihi : 11.10.2017