15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün Birinci Yılı

15 Temmuz’un sene-i devriyesinde şehitlerimizi anmak, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak için 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün birinci yılı kapsamında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de geniş kapsamlı programlar icra edildi.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi olarak şehrimizin en güzel alanlarından Buruciye Medresesi ile Kale Camisi arasında kalan kısmına stand kuruldu.

Kurulan standda Fetullahçı Terör Örgütü’nün milletimizin canına kast ederek yüzlerce vatan evladını şehit etmesi, binlerce vatandaşımızı da yaralamaları ile ilgili Üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimimizce hazırlanan kısa filmler izlettirilerek, su, çay, çorba ikramı yapıldı ve standa gelen vatandaşlara Üniversitemizi tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Stanttaki faaliyetin yanı sıra Valiliğimizin himayelerinde “Millî Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” yapıldı.

Sivas Garı önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, akademisyenlerimiz, idari ve yardımcı çalışanlarımız ile aileleri ellerinde Türk Bayrakları, pankart ve dövizler eşliğinde yoğun bir katılım sağladılar.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “15 Temmuz’un birinci sene-i devriyesinde Cumhuriyet Üniversitesi olarak meydanlardayız. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’nin aydınlık geleceğine vurulmuş bir zincirdi. 16 Temmuz sabahında bu zincirler kırıldı. Türkiye artık 2023, 2053, 2071 hedeflerine daha rahat gidecek. Üniversitemizin, akademik ve idari personel, şirket ve vakıf çalışanları ile tam kadro meydanlarda. Türkiye’ye uzanacak elleri kıracağımızı buradan haykırıyoruz. Bu ülkenin önü kesilemez. Bu ülke mazlum milletlerin son kalesidir. Bu kale sonsuza kadar kalacak ve bayrak hep gönderde olacak. Ben yürüyüşe katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında sonlanarak Valiliğimizin hazırladığı programa iştirak edildi.

 

 



Haber Tarihi : 16.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER