Suşehri Sağlık Yüksekokulu’ndan “Senin de Dikili Bir Fidanın Olsun” Kampanyası

Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜSHEK) tarafından başlatılan “Senin de Dikili Bir Fidanın Olsun” kampanyası kapsamında yüksekokul yerleşkesine 1500 adet çam fidanı dikildi.

 

Fidan dikim töreni hakkında açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nilüfer Tuğut, "Orman, milyonlarca canlının yaşam alanı, barınağı ve kaynağıdır. Bu nedenle ormanlar, genetik rezerv olarak büyük öneme sahiptirler. Tek bir ağaç yılda 114 kg oksijen üretir. Yani iki olgun ağaç 4 kişinin yıllık oksijen ihtiyacını karşılar. Karada yaşayan bitkiler tarafından her yıl atmosfere 140.9 milyar ton oksijen kazandırılır. Bir metreküp orman toprağı, toplam 100 kilometre uzunluğundaki ağaç kökleriyle sarılıdır ve erozyondan korunur. Ağaçlar, muhteşem canlılardır. Yeryüzündeki yaşam onlar sayesinde var oluyor. Yaşamın devamlılığına bizimde katkımız olması nedeniyle Üniversitemiz Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Öğrenci kulübü (CÜSHEK) tarafından başlatılan ’Senin de Dikili Bir Fidanın Olsun’ kampanyası kapsamında okul kampüs alanına 1500 adet çam fidanı dikildi." dedi.

 

Okul çevresinin yeni yerleşim bölgesi olduğu için, çam fidanlarını öncelikli olarak okul yerleşkesine dikildiğini belirten CÜSHEK Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Murat Arslan, “Yurdun çeşitli bölgelerinden eğitim için okulumuza gelen her öğrencimizin de bir dikili ağacı olması amacıyla kampanya başlattık. Bu ağaçların gölgesinde gölgelenecek öğrencilerin bir duası dahi her şeye değer. Bu vesileyle ağaç dikim kampanyamıza destek veren Koyulhisar Orman İşletme yetkililerine ve kampanyaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından fidanların dikimi gerçekleştirildi.



Haber Tarihi : 19.04.2018

AYLARA GÖRE HABERLER