Genç Veteriner Hekimler Önlüklerini Giydi

Türkiye’de Veteriner Hekimliği Eğitiminin 174. Yıldönümü ve Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci sınıf öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Sivas Veteriner Odası Başkanı Özcan Karataş, bölüm başkanları, öğretim elamanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
 
66 öğrencinin önlük giydiği törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çimen, öğretim elemanlarımızın, bayrağı ailelerden aldığını ifade ederek, “Hocalarımız öğrencilerimizi bizim evladımız gibi bağırlarına bastılar. Eğitim süresinde hem mesleki öğretim hem de eğitim eğitimin anlamı çok geniş. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitimlerini vererek ülkemize ve ailelerine yetişmiş bir birey olarak tekrar takdim edeceğiz.” diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise konuşmasında gelişen ve değişen dünyada en önemli sorunlardan birisinin yeterli ve güvenli gıdaya erişebilmek olduğunu söyleyerek, “Hayvan sağlığının doğrudan insan sağlığını etkilediği ve hayvansal ürünlerin insan sağlığı için önemi tartışılmaz. Sağlıklı insan için sağlıklı gıda yaklaşımı, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenliği ve halk sağlığı konularında veteriner hekimlerin önemli sorumlulukları bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
 
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara ise konuşmasında, “Bu törenin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Beyaz; hekimliği ve temizliği, dürüstlüğü ifade eder. Beyaz önlüğün anlamı çoktur ve bu konuda çok şey söylenebilir. Beyazı taşımak zordur ve beyaz hekimlik bir disiplindir. Buna şimdiden kendinizi hazırlamanız gerekir.” ifadelerine yer verdi.
 
Sivas Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Karataş ise konuşmasında, törenin kendisi için çok farklı bir anlamı olduğunu söyleyerek, “Bu tören beni bundan 40 yıl öncesine götürdü. Sizlere tavsiyem, okulunuzu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra ailenizle ve çocuklarınızla nice 40 - 50 yılları başarılarla görmeniz. Türkiye’de veterinerlik eğitiminin başlamasının 174. yıl dönümünüzü kutlar, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.
 
Konuşmaların ardından törene katılan protokol ve bölüm başkanları tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.
 



Haber Tarihi : 24.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER