SCÜ Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı.  


Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.


Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.


Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P.A. Ioannidis ve ekibi tarafından hazırlanan “October 2023 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators"" başlıklı çalışmada, atıf sayıları, h-indeks değerleri, hm-indeksi, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelerine yapılan atıflara dayanılarak oluşturulan bir kompozit gösterge (c-skor) dikkate alınarak dünyanın en etkili bilim insanlarını içeren veri tabanı oluşturuldu. Bu çalışmada, Elsevier tarafından ICSR Lab aracılığıyla temin edilen Scopus verileri kullanıldı. Bilim insanları 22 bilimsel alan ve 176 alt alana göre sınıflandırılıyor.


Çalışmada yer alan akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
 



Haber Tarihi : 06.10.2023

AYLARA GÖRE HABERLER