Turizm Fakültemizden Dünyada Bir İlk; “1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi”

Üniversitemiz Turizm Fakültesi, dünyada bir ilk olan, 1. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi düzenliyor.

25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan kongrenin Sivas açısından bilinirlik tanınırlık değil; Türkiye açısından da bütün dünyada önderlik rolü vereceğini belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suavi Ahipaşaoğlu, “Ülke olarak da marka değerini yükseltecek bir çalışmadır.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, “25-28 Nisan tarihleri arasında Sivas’ta ilk kez Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi düzenleniyor. Bu kongreye katılacak olan uluslararası konuklarımız var. Özellikle bunlar arasında Profesör Neil Tar bütün dünya üzerinde çocuk turizmi ve aile turizmi üzerine en tanınmış simalardan birisi. Hem İngilizce hem Türkçe yapılacak olan bir kongre olacak. Kongrenin Sivas’ta olmasının getirdiği bir başka önemli nokta da bir örnek oluşturmak hasebiyle Valiliğimiz de bu işe çok ciddi destek veriyor. Valilik bu kapsamda önümüzdeki yıldan itibaren Yıldız Dağı Kayak Merkezi’ni ‘Çocuk Dostu’ kayak merkezi hâline dönüştürme yönünde çalışmalar yapacağını bildirdi. Bu çalışmaları bizlerde üniversite olarak teknik bilgi ve donanım açısından destekleyerek tüm dünyaya örnek olabilecek bir seviyeye getirmeyi düşünüyoruz. Umuyoruz ki bu çalışmalar bize sadece Sivas açısından bilinirlik tanınırlık değil; Türkiye açısından da bütün dünyada önderlik rolü verecektir. Ülke olarak marka değerimizi yükseltecek bir çalışma hâline gelecektir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Tarihi : 20.04.2018