Gençlik Haftası Satranç Turnuvası

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Satranç Kulübü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Satranç Federasyonu İl Temsilciliği iş birliği ile “Gençlik Haftası Satranç Turnuvası” düzenlendi.


4-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Mihmandar Uygulamalı Oteli’nde gerçekleştirilen turnuvaya ilimizden ve şehir dışından 64 lisanlı sporcu katıldı. 

Turnuva ödül törenine Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu, Sivas Gençlik Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Turizm Fakültesi Satranç Kulübü Danışman Öğr. Gör. Emre Hastaoğlu, Sivas Satranç İl Temsilcisi Hasan Yıldırım ile Satranç Antrenör Hakem Demir Durgun katıldı.
Turnuva sonrasında birinci Elnur Mehtiyev, ikinci Sertan Çiblakbaş, üçüncü Hasan Yıldırır, en iyi kız oyuncu ise Ebrar Buse Duman oldu. Dereceye giren öğrencilerden birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ve en iyi kız oyuncuya gram altın hediye verildi.

Turnuvada üçüncü olan Veteriner Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Hasan Yıldırır, “Üçüncü gelmek güzeldi, ödül almak güzeldi. Ben lise birden beri aktif olarak satranç oynuyorum. Zihinsel olarak bir gelişiyorsunuz. Oyun oynarken sabretmeyi öğreniyorsunuz yani bir şeyi başarmak için uğraşıyorsunuz.” dedi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Suavi Ahıpaşaoğlu en iyi kız oyuncu Ebrar Buse Dumanı tebrik ederek, “Arkadaşlarımızın daha çok yoğunlaşmasını umuyoruz. Çocuklarımızı yetiştiren anneleridir. Bu yolda bir örnek oluşturacağın için seninle ayrıca gurur duyuyoruz, çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Satranç Kulübü Danışman Öğr. Gör. Emre Hastaoğlu konuşmasında, “19 Mayıs Gençlik Haftası sebebiyle bir satranç turnuvası düzenlemeyi planladık. Bugünkü düzenlediğimiz turnuvaya Elazığ, Hatay, Mersin, Tokat Malatya gibi şehirlerden gelen sporcularımız da katıldı. Güzel ve çok keyifli geçti. Bu kulübün amacı, satrancı üniversite öğrencileri olmak üzere üniversite öğrencilerimize ve lisede okuyan öğrencilerimize sevdirmek. Hem Cumhuriyet Üniversitesini tercih edebilecek lise öğrencilerine üniversitemizi tanıtmayı hem de satrancı sevdirmeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Sivas Satranç İl Temsilcisi Hasan Yıldırım, “Sporcularımızı üniversite öğrencilerimizi İki gün boyunca öğrencilerimizi satrançla buluşturduk, güzel bir etkinlik oldu satranç ve spor adına. Satranç adına elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 09.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER