Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü Kutlandı

 Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebeti ile “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü” konulu konferans gerçekleştirdi.


Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızım okunmasının ardından başlayan konferansın açış konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin önemine değinen Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, “Çanakkale Zaferi veya Çanakkale destanı o günkü koşullarımız içerisinde dış güçlere karşı kazandığımız çok önemli zaferlerimizden bir tanesidir. Bu zaferi kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden bahsetmek istiyorum. ‘ Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kuvvetini gösteren şayan- ı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur. ‘ O günkü ruhu anlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünde bahsettiği toprağımızı vatan yapan şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Çanakkale Savaşının tarihçesinden bahseden savaş stratejini anlatan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Öztürk, “Çanakkale’de yalnızca destan yazmadık. Çanakkale’de yeniden bir millet ruhuna kavuştuk. Birinci Dünya Savaşı cephelerinde sonucu değiştirmese de muzaffer olduğumuz yegâne cepheden bahsediyoruz. Çanakkale ile birlikte diğer cephelerin, bu cephelerde vatan için bayrak için, mukaddesler için şehadet şerbetini içmiş olanları birlikte anmak, birlikte yâd etmek gerekiyor. Çanakkale, zaferin yaşandığı cephedir ama Kafkasya olmadan Çanakkale’nin olmasını ifade etmek biraz eksik kalır.”dedi.

Çanakkale’de vatan evlatlarına karşı savaşan düşmanların hâlâ emellerinin aynı olduğunu ifade eden Öztürk “Anadolu’dan Türkleri atmayı hayal etmişlerdi. Millî Mücadele ile bunun imkânsız olduğunu gördüler. Peki vazgeçecekler mi? Vazgeçmelerini beklemek biraz saflık olur. Yapılması gereken nedir derseniz, birlik beraberlik içerisinde güçlü bir Türkiye’dir. Bu birlikteliği nasıl sağlayacağımızın cevabı da bugünkü konferansımızın konusu. Ortak değerlerimizi artırdıkça, millî duygularımızı geliştirdikçe, ortak kadere inandıkça biz burada var olmaya devam edeceğiz. Oğuz Ata’dan beri değişmeyen bir hakikat bizim için ‘Devlet ebet müddettir.’” dedi. 

Program , Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci’nin Prof. Dr. Ayhan Öztürk’e teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.
 



Haber Tarihi : 19.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER