Ankara’da Düşerek Kalçası Çıkan Kedi “Gece” Üniversitemizde Ameliyat Edildi

Ankara’da üçüncü katın balkon camından düşerek kalçası çıkan 9 aylık ‘Gece’ isimli kedi 450 kilometrelik yolculuğunun ardından Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

 

Ankara’da yaşayan Gamze Taşçıoğlu’nun 9 aylık kedisi ‘Gece’ evde oynadığı sırada üçüncü katın balkon camından düştü. Yaralanan kedinin Ankara’da götürüldüğü klinikte ilk müdahalesi yapıldı. Kalçası çıkan kedi tedavisinin tamamlanması için sahibi tarafından 450 kilometrelik yolculuğun ardından Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirildi. Dr. Öğretim Üyesi İlker Şen ve ekibi tarafından yapılan hazırlıkların ardından ameliyat edildi.

 

Dr. Şen, ‘Gece’nin yüksekten düştüğünü belirterek, "Ankara’da ilk müdahalesi yapıldı. Daha sonra internet üzerinden araştırmalar sonucu bizlere ulaşıldı. Ameliyat için yola çıkıp Sivas’a geldiler. Biz ön muayenesini yaptık. Daha sonrasında ameliyata aldık. Kalça eklemi çıkmıştı. Başarılı bir ameliyatla kediyi hasta sahibine teslim edeceğiz. 10 günlük bir süreç var. En azından oraya uyguladığımız dikişleri alabildiğimiz için derinin kaynamasını bekleyeceğiz. Ancak çok kısa bir sürede iyileşecek. Yürümeye başlayacak. Onuncu günden itibaren ayağını aksayarak da olsa kullanacak. Üzerinden zaman geçtikçe de eski sağlığına kavuşacak." dedi.

 

Kedinin sahibi Gamze Taşçıoğlu ise, "Gece yaklaşık 9 aylık, oldukça yaramaz kedi ve 2 gün önce sabah balkon camından üçüncü kattan düştü. Komşularımız buldu. Hemen bir kliniğe götürmüşler. Bir kalça çıkığının mevcut olduğunu ve bunun kedimiz için sıkıntılı bir durum olduğunu düşündük. Orada kimseye güvenemedik. Sosyal medyadan başarılarını referans olarak aldığımız İlker Bey’le iletişime geçtik ve tedavi için kedimizi buraya getirdik." diye konuştu.



Haber Tarihi : 28.06.2018

AYLARA GÖRE HABERLER