Öğretim Üyemizden Kütüphanemize Kitap Bağışı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Özbay kütüphanemize kitap bağışında bulundu.

 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkezi Kütüphanemize Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı anısına 120 adet İngilizce kitap bağışı yapan Prof. Dr. Özbay kitapları Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek’e teslim etti.

 

Prof. Dr. Özbay konuya ilişkin yaptığı konuşmada, “Sivas Kongresi hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok önemli. Ülkemizin geleceğine doğrudan etki eden kararlar Sivas’ta alındı. Öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar faydalansınlar diye Sivas Kongresi anısına şehrimizin markalarından olan Üniversite Kütüphanemize kitap bağışında bulunmak istedim. Benim için çok anlamlı bir durum.” dedi.

 

Daire Başkanı Hasbek ise, “Hocamızı bu anlamlı davranışından dolayı kutluyorum. Hocamızın da söylediği üzere Sivas Kongresi hem ülkemiz hem de şehrimiz için çok önemli. Böylesine güzel bir konuyu vesile ederek kitap bağışından bulunması olayı daha da kıymetli hâle getiriyor. Kitap sayımız her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve araştırmacıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikteyiz. 170 bini aşkın kitabımız var. Diğer akademisyenlerimizin de kitap bağışında bulunması bizi mutlu edecektir.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 31.01.2020

AYLARA GÖRE HABERLER