19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programa iştirak etti.

Program ilk olarak Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Sivas Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şubesi ve Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sivas Şubesi’nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından lise öğrencileri şiir okudu.

Çelenk sunma töreninden sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği, Polis Şehitliği ve hayatını kaybeden gazilerimizin mezarları ziyaret edilerek dua edildir. Yapılan duaların ardından protokol üyeleri şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.

Programa Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Hızal ile il protokolü ve gaziler katıldı.

Ayrıca 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Hanımefendi Sivas Valiliği öncülüğünde gaziler onuruna verilen akşam yemeği programına katılarak Gazilerimizi, özel günlerinde yalnız bırakmadılar. 



Haber Tarihi : 20.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER