Doğru Teşhis Doğru Tedavi

Şiddetli diz ağrıları nedeniyle doktora giden hasta, muayene sonucunu beklemeden, çevresindekilerin tavsiyesi üzerine “sülük” tedavisi uygulattı.

 

Ancak hastanın şikâyetlerinin geçmemesi üzerine hasta, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanemize başvurarak, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde tedavi altına alındı. Sülüğün neden olduğu yara nedeni ile de yapılması planlan ameliyat ertelenerek önce ilaç tedavisi yapıldı.

 

FMF Hastalığı (Ailevi Akdeniz Ateşi) olan hastanın yaptığı açıklamada: “Genelde bacaklarımda şişlik ve ağrı oluyordu. Zekeriya Hocaya tedavi için gittim. Bir takım test ve tetkikler uygulandı, sonuçlarıma göre tedavime başlanılacaktı. Ancak ben ağrılara dayanamayıp kulaktan dolma bilgilerle sülük yaptırdım. Ağrılarım daha da arttı, bu yüzden tekrar Zekeriya Hocanın yanına gittim. Ancak dizinde sülükten dolayı delikler oluştuğu için tedavim aksadı. Bunun üzerine bana ikili antibiyotik tedavisi başlandı. Antibiyotik tedavisinden sonra yapılan muayene ve tetkikler sonucunda menüsküs yırtığı ve sıvı birikmesi olduğu anlaşıldı. Zekeriya Hoca tarafından yapılan ameliyat ve sonrası tedavim neticesinde şu anda durumum daha iyi. Sonuçlar çıkmadan, ağrıya dayanamadığım için “sülük” tedavisi yaptırmış olmakla hata yaptım.” diye konuştu.

 

Üniversitemiz Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zekeriya Öztemür, “Hastamız, bize diz ağrısı ve dizindeki şişlik şikâyetleri ile geldi. Kendisine birtakım tetkikler yaptık; hastamız sonuçlarını beklemeden ağrılara dayanamayıp yakın çevresinin tavsiyeleri doğrultusunda sülük tedavisi yaptırmış. Daha sonra şikâyetleri artmış bu şekilde tekrar geri geldi. Artroskopik girişim ile ameliyatına karar verdik. Ancak sülüğün neden olduğu ciltteki lezyonların ameliyat planlanan bölgede olması nedeni ile cilt lezyonları iyileşene kadar ertelemek zorunda kaldık. Ameliyatta hastamızın dış menisküslerinin yırtık olduğu ve dizde sinovit dediğimiz eklem sıvısında artma olduğu görüldü.  Sonrasında hastamızın şikâyetleri geriledi.

 

Doç. Dr. Zekeriya Öztemür, “Alternatif yöntemlere başvurmadan önce mutlaka konusunda deneyimli bir hekimin görüşünü almak gerekir. Kulaktan dolma bir takım bilgiler veya deneyimsiz kişilerce yapılan tedaviler sağlımızı olumsuz yönde etkileyebilir.” ifadelerini kullandı.

 



Haber Tarihi : 29.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER