CÜSEM’de İlk Yardım Eğitimleri Devam Ediyor

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) tarafından Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapan on yedi personele ilk yardım eğitimi verildi.

Hayatın her safhasında kaza veya ilk yardıma muhtaç birine denk gelebiliyoruz. Bu amaçla Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde görev yapan personelimize kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması veya durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek için olay yerinde tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamanın nasıl yapılacağının eğitimi verildi.

Konuyla ilgili olarak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu yaptığı açıklamada, “Fakültemize tedavi için başvuran hastalarımızın ve fakülte çalışanlarımızın oluşabilecek kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması amacıyla CÜSEM tarafından verilen ilk yardım eğitimi programına fakültemizden on yedi personel katıldı. Aldıkları eğitim programını başarılı bir şekilde tamamladılar. Bu kurs sayesinde eğitim alan personelimiz olası riskler karşısında hasta ve çalışanlara temel yaşam desteği verebilecekler. Fakültemize müracaat eden hastalarımızın daha güvenli bir ortamda tedavi görmeleri amaçlandı.” dedi.

Eğitim sonunda kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
 



Haber Tarihi : 13.02.2018

AYLARA GÖRE HABERLER