Bilim Politikaları Kurulu Toplandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilim Politikaları Kurulu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim’in başkanlığında toplandı. 

 

Bilimsel faaliyet ve araştırmalar verimliliğinin arttırılması, sanayiye yönelik çalışmaların sürdürülerek koordinasyon içinde yürütülmesine yönelik politikaların belirlenmesi ve uygulanması amacıyla oluşturulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilim Politikaları Kurulu faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Bilim Politikaları Kurulu toplantısının açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın sadece akademik atamalar ve akademik teşvik başvuruları için kullanılacak bilimsel makale üretmenin yanı sıra özellikle şehir-sanayi işbirliğine yönelik akademik çalışmalara daha fazla önem verdiğini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Alim yaptığı konuşmada, “Kovid-19 süreci ülkelerin üretim ve bilimsel araştırma alt yapılarının önemini ortaya çıkardı. Üretmeyen toplumların bu süreçten kötü şekilde etkilendiğini hep birlikte gördük. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bizler ülkemizin ve ilimizin gelişimi için kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde çalışmalar yapıyoruz. Tarımdan turizme, sanayi üretiminden sağlık alt yapısına kadar çok farklı alanlarda yapılabilecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün şehrimizin gelişimi için ne tür bilimsel çalışmalar yapmalıyız, hangi projelerde ne aşamadayız diye bir araya geldik. Bir fikir atölyesi şeklinde çeşitli konularda sizlerin de katkılarını bekliyoruz.” dedi. 

 

Üniversite-Sanayi-Şehir işbirliğinin gelişimi için farklı alanlardan çalışmaları bulunan akademisyenlerin yer aldığı Bilim Politikaları Kurulu toplantısında, insan kaynağının kalifiye hale getirilmesi, akademik çalışmaların teşviki, yenilenebilir enerji çalışmaları, araştırma alanlarının dağılımı gibi konularda görüşmeler yapılarak farklı fikirlerden yararlanılmasını hedefliyoruz.
 



Haber Tarihi : 07.07.2020

AYLARA GÖRE HABERLER