Öğrenci Konseyi Başkanlık Seçimi Yapıldı.

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi Genel Kurulu toplandı. Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonu’nda yapılan genel kurulda yeni  öğrenci konseyi başkanı ve yönetimi seçimi yapıldı.

Yapılan seçim sonucunda; 2016 – 2018 dönemi Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’na Emrullah Gök başkan seçildi.

Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Genel Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Aksu ile öğrenciler katıldı.

38 Fakülte, Enstitü ve Meslek Yüksekokul temsilcileri genel kurulda, yeni başkan ve yönetimi için oy kullandı. Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü öğrencisi Emrullah Gök ile Tıp Fakültesi öğrencisi Abdullah Eryıldız arasında geçen yarışta, Emrullah Gök 20 oyla seçimi kazanan taraf oldu. Abdullah Eryıldız ise 16 oyda kaldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçimin tamamlanmasının ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Gök, Prof. Dr. Alim Yıldız’ın her konuda desteklerini istediklerini belirterek, “Öncelikle arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Öğrenci konseyi bizim için çok önemli bir konudur. Özellikle öğrenciler için, biz bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız Hocamızdan destek istiyoruz. Yaklaşık dört yıldır Cumhuriyet Üniversitesindeyim. Öğrenci Konseyi tam anlamıyla görevini yürütemiyordu. Bundan önceki yönetimden gerekli desteği göremedik. Biz bu konuda Rektörümüz Alim Hocamızdan söz vermesini istiyoruz, üniversiteye bir şeyler katmak istiyoruz. Seçim döneminde Hocamızın birçok projesini takip ettik. Beğendiğimiz birçok projesi oldu. Bunları bir an önce gerçekleştirip Üniversitemizin saygınlığınıı artırmak bizim en büyük hedeflerimizden biridir.  Sizin, bizim en büyük destekçilerimizden olmanız bizlere güç katmaktadır. Sayın Hocamıza ve yönetimine bu sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Allah hayırlı uğurlu etsin. Sizler bizim için önemlisiniz. Ülkenin şu an geçirmiş olduğu durumu herkes biliyor. Biz sizlerden ümitliyiz, geleceğimiz sizsiniz. Bu vatan için, bu toprak için, bu bayrak için hepimiz kendimizi feda edecek insanlarız. Üniversitemizde birlik beraberlik istiyoruz. Biz de sizler için ne yapılması gerekiyorsa, ne ihtiyacınız varsa bütün ekibimizle yapmaya hazırız ve yapacağınız her güzel şey için yanınızda yer alacağız. Konsey olarak yapacağınız güzel projelerde her zaman yanınızda olacağız.” şeklinde konuştu.



Haber Tarihi : 14.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER