Rektörümüz Öğretmenler Günü’nde Üniversitemiz Vakfı Okullarını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Öğretmenler Günü’nde Üniversitemiz Vakfı Koleji’ni ziyaret etti.

Ziyarete Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Okutman Mahmut İnat ve Vakıf yöneticileri katıldı.

Ziyaretine Özel Mahir Sevim Özduman İlkokulu’ndan başlayan Prof. Dr. Alim Yıldız, sınıflara girerek ders anlatan öğretmenlere çiçek verdi. Öğrencilerle sohbet eden Rektörümüz onlarla keyifli vakit geçirdi.

İlkokulun ardından Rektörümüz Yıldız ve beraberindekiler Özel Günay Soluk Anaokulu’na geçti. Öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Yıldız öğretmenlere çiçek ve hediye verdi.

Daha sonra Özel M. Recai Toydemir Anadolu Lisesi’ne geçen Prof. Dr. Alim Yıldız, idareciler ve öğretmenlerle toplantı yaparak görüş alışverişinde bulundu. Toplantının ardından Rektörümüz okul öğretmenlerinin öğretmenler gününü kutlayıp çiçek verdi.

Ziyaret, öğretmenlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektörümüz mesajında ilk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin çocukları olan bizler için öğretmenlerin çok değerli olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz Yıldız, “Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz.” dedi.

Öğretmenlerin gayretleri neticesinde milletin medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürdüğünü vurgulayan Rektörümüz, “Esasen öğretmenlik sadece bir meslek değil; bir milletin geleceğine yön vermek ve bu kutlu ideale kendini adamak demektir. Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada öğretmen olamaz. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.

 



Haber Tarihi : 25.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER