Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim Verildi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan özel güvenlik personeline “Etkili İletişim, Genel Kollukla İlişkiler ve Aidiyet Duygusunun Geliştirilmesi, Güvenlik Tedbirleri, Özel Güvenlik Hukuku, Mevzuatla Gelen Yetki ve İdari Yaptırımlar ile Afet Bilgilendirme Eğitimi” konularında eğitim verildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilgili kurumların temsilcileri ile Üniversitemiz Koruma ve Güvenlik Birimi Şefi Murat Yıldız ve çok sayıda özel güvenlik personeli katıldı.

1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Baş Müfettişi İbrahim Darendeli yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Türkiye de polis sayısından daha fazla özel güvenlik var. Bu tür eğitimlerdeki maksadımız kişiye verdiğimiz eğitim sonucunda kişiyi olumlu yönde davranış değişikliğine sürükleyen sürece eğitim diyoruz. Bu kursun özel güvenliğe verilmesindeki amaç bugün ülkemizde her alanda görev yapan özel güvenlik personeli, alışveriş merkezleri, hastaneler üniversiteler, spor müsabakalarında ve daha birçok alanda çalışmaktadırlar. Özel güvenlik çalışanları son derece önemli bir görev yapmaktadır. Nasıl ki polis ve jandarmanın amacı güvenliği sağlamaksa özel güvenliğin görevi de güvenliği sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

1.Sınıf Emniyet Müdürü Polis Baş Müfettişi Fehmi Bozdağ ise, “Güvenlik kanunların aksamadan yürütülmesi insanların korkusuzca emniyet içerisinde olduğu durumdur. Güvenlik, ihtiyaçlar sıralamasında birinci sıradır. Güvenlik olmazsa barınma, giyinme gibi ihtiyaçların bir önemi kalmaz. Dolayısıyla güvenlik çok önemlidir. Güvenlik kavramı kendiliğinden oluşan bir kavram değildir. Güvenlik belli yaşanmışlıkların belli tecrübelerin sonunda oluşmuştur.” dedi.

 

 

 

 

 



Haber Tarihi : 12.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER