Üniversitemiz Hastanesi’nde Yangın Tatbikatı

 Uygulama ve Araştırma Hastanemizde doğal afet olaylarına ilişkin olarak her yıl düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sivas 112 Acil Servis İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Uygulama ve Araştırma Hastanemiz yangın söndürme ekipleri tarafından senaryo gereği uygulanan yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

İtfaiye ekipleri, 112 acil servis çalışanları ve hastane idari personelinin de katıldığı tatbikat, yangının hastane bölgesinde her an oluşabilecek anestezi yoğun bakım ünitesinde başlatıldı.

Senaryo gereği, yapılan tatbikatta yaralanan personele itfaiye ekipleri ve acil sağlık görevlileri tarafından anında müdahale edildi.

Tatbikatın ardından Başhekimlik önünde oluşturulan sakin bölgede itfaiye yetkilileri tarafından hastane personeline yangın söndürme tüpünün kullanımı ve anında müdahale ile ilgili uygulamalı olarak kısa bir sunum gerçekleştirildi.

Hastane Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Arslan yaptığı açıklamada, “Her yıl gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatımızı bu yılın sonunda da başarıyla gerçekleştirdik. Geçen yıla nazaran daha geniş bir tatbikat oldu. Personelimiz yılda iki kez olmak üzere gerekli eğitimlerini tamamladılar ve tahliye işlemlerini başarıyla gerçekleştirdiler. Yaralılarımız ambulansla en yakın acil servis girişinden taşındı. Bu tatbikat, yangında ne yapacağımızı belirlemek, standartlarımızı görmek ve personelimizin özellikle yangın konusunda dikkatini çekmek amacıyla yapıldı.” dedi.

 



Haber Tarihi : 16.11.2017

AYLARA GÖRE HABERLER