Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’ne Karşı Yeni, Millî ve Modern Antiviral İlaç Geliştirilmesi

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı başlıca keneler tarafından insanlara bulaştırılan bir infeksiyon hastalığıdır.

 

Birçok farklı alanda bilimsel çalışmaların sürdüğü Üniversitemizde 2000’li yılların başlarından itibaren ülkemizde ilkbahar ve yaz aylarında görülüp ölümlere sebep olan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni ve etkili bir antiviral ilaç geliştirilmesi gerektiği bildirilmektedir.

 

Bu kapsamda Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı iş birliği ile üniversitemizde “Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi’ne Karşı Yeni, Millî ve Modern Antiviral İlaç Geliştirilmesi” başlığı ile bir çalıştay düzenlenecektir.

 

Ülkemizdeki farklı üniversitelerin konuyla ilgili disiplinlerinden, alanında uzman bilim adamlarının konuşmacı ve oturum başkanı olarak katılacağı bu çalıştayda önce Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının özgül tedavisindeki sorunlar masaya yatırılacak, daha sonra virüsün yapısı ve olası ilaç hedeflerinin belirlenmesine yönelik bilgilerin gözden geçirilmesi ve sonra da olası ilaç yapıları ve bunların sentezlenmesi tartışılacaktır.

 

Düzenleme kurulunda Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin ve Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın bulunduğu çalıştayın sekretarya hizmetleri CÜTAM Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yabaş tarafından yürütülecektir.

 

Üniversitemiz Mihmandar Oteli Konferans Salonu’nda 12 Ocak 2019 tarihinde saat 09:00’da yapılması planlanan çalıştay için katılımcı sayısı sınırlı tutulacağından üniversitemizden ve üniversite dışından katılmak isteyenlerin 04.01.2019 Cuma günü akşam saat 17:00’ye kadar yabasebru@gmail.com adresine mail ile yada 0346 2191010/5759 numaralı telefon ile iletişime geçerek kayıt yaptırması gerekmektedir. Çalıştay sonunda katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecektir.

 



Haber Tarihi : 02.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER