Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlendi. 


Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığınca geleneksel olarak düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, hekimlik mesleğinin önemine değinerek öğrencilere mesleki konuda öğütlerde bulundu. 

Hekimliğin bir sanat olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çetin sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu sanatın hizmetkârı doktorlardır ve doktorlar halkımızın hizmetkârıdır. Bu hizmetkârlığa sizler bugün giyilen bembeyaz önlükle yani tertemiz duygularla başlayacaksınız. Temizliğin timsali, şefkatin ve insanlığın timsali halka ve Hakk’a hizmetin en güzel örneğini şimdi giyeceğiniz beyaz önlük oluşturuyor. Bundan sonraki yaşantınızda her zaman bembeyaz ve berrak olarak insanlığa hizmet inancıyla hareket edeceğinize yürekten inanıyor, öğrencilik hayatınızın başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.”

Programda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “14 Mart 1827 tarihi ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Sağlık elbette her insana lazım olan bir şeydir ve insanoğlunun vazgeçilmezleri arasındadır. Bu nedenle sağlık alanında yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalarda bir o kadar hayati önem taşımaktadır. Kaliteli sağlık hizmeti çözüm odaklı yaklaşım bütün vatandaşlarımızın da temel hakkıdır. Ecdadımız insana ve insanın hayat hakkına o kadar değer vermişlerdir ki bundan dolayı ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ ifadesi kullanılmıştır.” dedi.

Prof. Dr. Yıldız konuşmasının devamında, “Bizler de bu düşünce ile hareket ederek ülkemizin diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da daha üst sıralara yükselmesi için gayret ediyoruz, etmek zorundayız. Değerli hekim adayı arkadaşlarım, sizler bu ülkenin teminatısınız. Buradan alacağınız bilgi ve tecrübe sizin hayat çizginizi de belirleyecektir. Sizde bulunması gereken hasletlerden birisi de merhamet ve şefkattir. Hastalarınıza merhametle yaklaşmanız bilgi ve tecrübenizden daha önemlidir. Hekim olma yönünde ilk adımlarınızı attığınız bu günlerde taşıdığınız şevk ve heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin. Ülkemizin sizin gibi donanımlı gençlere olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu yüzden bilginizi artırmanızı, ufkunuzu geniş tutmanızı ve hayallerinizi gerçekleştirecek çalışmaları yürütmenizi arzu ediyoruz. Üzerinizde taşıdığınız sorumluluğa sahip çıkmanız sizleri sadece hekim değil aynı zamanda tıbbiyeli hikmetler yapacaktır. İnşallah mezun olmadan önce yeni hastane binasına kavuşacaksınız ve oradan mezun olacaksınız, bunun da müjdesini şimdiden vermiş olalım. Bu sene nasip olursa biz ilk kazmayı vuracağız; tek kişilik, iki kişilik odaları olan, öğrencilerimizin ihtiyacını karşılayan kütüphanesi, ders çalışma alanı bunların hepsinin olduğu bir hastaneye inşallah kavuşacağız. Bu vesile ile tüm hekimlerimizin sağlık çalışanlarımızın ve siz öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.” dedi.

Konuşmalar sonrası önlük giydirme bölümüne geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bölüm birincisi İlayda Ekinci’ye önlüğünü giydirerek tebrik etti.
 



Haber Tarihi : 18.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER