Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Yeterlilik Değerlendirmesi

TÜBİTAK-ARGES, TÜBİTAK-TÜSSİDE, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcilerinin yanı sıra hakem heyetinin oluşturduğu 11 kişilik ekip Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

 

Yükseköğretim kurumundaki araştırma altyapılarının etkinliğinin artırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla; finansman, yönetim, personel izleme ve değerlendirme gibi konularda düzenlemelerin gerçekleştirildiği 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Değerlendirilmesine Dair Kanun uyarınca, Üniversitemiz bünyesindeki Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (CÜNAM) yeterlilik değerlendirilmesi kapsamında TÜBİTAK-ARGES, TÜBİTAK-TÜSSİDE, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcilerinin yanı sıra hakem heyetinin oluşturduğu 11 kişilik ekip ziyaret sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile birlikte Üniversitemiz Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen programa Rektörümüzün yanı sıra CÜNAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Demir ve ASELSAN-MGEO Mikroelektronik Program Direktörü Dr. Oğuz Altun ile heyet üyeleri katıldı.

 

Gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz Yıldız Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ve gelişmeler hakkında heyeti bilgilendirdikten sonra, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’ın eğitimden sağlığa, sanayiden spora kadar birçok alanda yapılan çalışmaların desteklendiği ülkemiz ve ilimizin ihtiyaçlarına yönelik faaliyetleri hızla devam ettiriyoruz. Ülkemize ve Sivasımıza katkı sağlayacak her türlü projenin destekçisi olduğumuzu olacağımızı bildiriyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

 

CÜNAM Müdürü Demir CÜNAM altyapısında yürütülmüş/yürütülen projelerin Ülkemiz için neden kritik öneme sahip olduğu hakkında ayrıntılı sunum yaptı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Demir sunumunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve ASELSAN destekli “Kızılötesi Uzun Dalgaboylu Kuvantum Çağlayan Lazerler” isimli santez Projesi, Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASELSAN destekli “Kısa Dalga Boyu Kızılötesi (SWIR) Dedektör” Projesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TÜBİTAK destekli “LED Çip Prototipi Geliştirilmesi” isimli 1007 Projesi, TÜBİTAK destekli “Akıllı ekranlarda Arka aydınlatma İçin Yüksek Verimli LED'lerin tasarımı, Üretimi ve Karakterizasyonu” isimli 1003 Projesi, TÜBİTAK destekli “VCSEL Tabanlı Yüksek Güçlü Yarıiletken Lazerler” isimli 1003 Projesi, TÜBİTAK destekli “Yüksek güç-frekans uygulamaları için MOCVD ile epitaksiyel AlN kristalinin büyütülmesi, katkılanması, karakterizasyonu ve aygıt üretimi” isimli 1001 Projesi, TÜBİTAK destekli “Mor Ötesi Aygıt Uygulamalar İçin Desensiz Si(111) Alttaşı Üzerine AlN Tabakasının Atmalı Atomik Tabaka Epitaksi Tekniği Kullanılarak MOCVD ile Büyütülmesi ve Karakterizasyonu” isimli 3001 Projelerine değindi.

 

ASELSAN MGEO Direktörü Dr. Oğuz Altun da ASELSAN ve CÜNAM işbirliklerinden ve yapılan projelerin ülkemiz için öneminden bahsederek CÜNAM ekibinin ve altyapısının kritik önemini belirten bir sunum gerçekleştirdi.

 

Heyet, toplantının ardından Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ki laboratuvarları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 



Haber Tarihi : 23.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER